Uventa - parkourforestilling

lør26aug12:00lør12:20Uventa - parkourforestillingSoneBlå sone (5) – Kommunegården/ Kulturhuset/sandvika storsenter12:00 - 12:20

Arrangementdetaljer

En fysisk, visuell, leken og overveldende scenekunstopplevelse av Antero Hein. En symbiose mellom dans, parkour, teknologi og media. Forestillingen vises foran Kulturhuset. Gratis.

Forestillingen UVENTA tar publikum med på en fysisk og visuell scene-kunstopplevelse – i en symbiose mellom dans, parkour, teknologi og media.

I forestillingen beveges vi mellom ulike lag av tid og «virkelighet». To parkourutøvere, en musiker og live projeksjon av video og lys tar publikum med på uventede overganger og forskyvninger mellom disse virkelighetene – inn i et surrealistisk, flerdimensjonalt mellomrom.

UVENTA lar oss komme tett på de to parkourutøverne. Vi kjenner hvordan de er menneskelige, her og nå: De må forhandle vekt og tyngde, finne grep, hjelpe hverandre. De tar risiko, blir røde og slitne, sitter på vagle, klatrer eller faller, balanserer over publikum.

Scenografien er et massivt byggverk av rør og «clamps», og forvandles til reisende skyggebyer eller en strøm av pixler og lys som sluker menneskene og kroppene. Et usynlig byggverk av nett og forbindelser. Kroppene får uant rekkevidde og avtrykk. Multipliserende algoritmer, iscenesatte identiteter, spill, spor og overvåking – alt blir flytende og flyktig.

UVENTA lar publikum bli overveldet, men også i egen kropp gjenkjenne – risikoen og ikke minst leken.

Tid

(Lørdag) 12:00 - 12:20